ΟΙ 10 Code ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ “the connection ep.” (lang: GR)

Τελευταία ενημέρωση: Νοέμβριος 2013

the connection ep.” ονομάζεται το debut EP των 10 Code , της τετραμελούς μπάντας από την Αθήνα η οποία την τελευταία χρονιά άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία της στα live στέκια της πρωτεύουσας αλλά και της Θεσσαλονίκης. Ο ήχος δεν θα μπορούσε παρά να έχει πολλά στοιχεία από μια ροκ που συνήθως αποκαλείται “σκληρή”, αφού οι δυνατές κιθάρες και η χαρακτηριστική φωνή του τραγουδιστή (Playground, Jumping Fish Μαρτίου 2010) δεν αφήνουν περιθώρια να πέσει ο πήχης κάτω από συγκεκριμένα decibel.

Τα τέσσερα τραγούδια που αποτελούν το “the connection ep.” επιχειρούν να συνδέσουν τη δυνατή live εμπειρία που προσφέρει η μπάντα, με την καθαρή αίσθηση μιας καλοδουλεμένης παραγωγής που αφήνει τον ηλεκτρισμό και το νεύρο των κομματιών ανέπαφα. Τέσσερις δυνατές μελωδίες με αδρές και γεμάτες ένταση φωνητικές γραμμές.

Τη μίξη έκανε εξ ολοκλήρου ο Μύρωνας Στρατής, αποδεικνύοντας ότι εκτός από πολυσύνθετος μουσικός είναι και ένας αυτόνομος καλλιτέχνης που έχει γνώση και άποψη για όλη την παραγωγική διαδικασία.

Το mastering έγινε στα Magic Garden Mastering studios, από τον βραβευμένο με Grammy Brian Lucey (the Black Keys, David Lynch).

To “the connection ep.”, που έχει ήδη κερδίσει airplay σε σημαντικούς ραδιοφωνικούς αλλά και web σταθμούς (Rock FM 96.9, rockmachine.gr, pyloslive.gr κ.α.), αποτελεί τον προπομπό του ολοκληρωμένου album των 10 Code που θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο χειμώνα και μπορείτε να το αποκτήσετε μέσα από το website τους (https://www.10-code.com).

Τον Οκτώβριο του 2013, το “the connection ep.” έγινε featured κυκλοφορία από το Jamendo, τη μεγαλύτερη παγκοσμίως ψηφιακή πλατφόρμα εναλλακτικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων για ανεξάρτητους καλλιτέχνες, ενώ το “Superman’s Cape” ανέβηκε στην πρώτη θέση της λίστας “most popular songs” της υπηρεσίας, με πάνω από 100.000 ακροάσεις και πάνω από 17.000 downloads (29/10/13).